7 januari 2022
19:30

Kristinehamns HT

Referat: HC Örnen - Kristinehamns HT

Det blev en skön start på året då HC Örnen kunde vinna hemma mot Kristinehamns HT under fredagskvällen. Segersiffrorna skrevs till slut till 8-5 i HC Örnens favör.

Det är HC Örnen som tar kommandot direkt i matchen och uppvisar ett mycket bra spel från första nedsläpp. Det är också HC Örnen som endast 01:29 in i den första perioden kan ta ledningen genom Daniel Strindlund. Efter ledningsmålet är det HC Örnen som har det mesta av spelet vilket så småningom medför till att Kristinehamn drar på sig en utvisning. HC Örnen har för kvällen ett mycket bra spel i powerplay och man lyckas förvalta detta överläge på bästa sätt när Jimmy Cronarp sätter 2-0 efter 13:38 i den första perioden. Inför den andra perioden står det alltså 2-0 till HC Örnen.

Vidare i den andra perioden fortsätter HC Örnen med ett riktigt bra spel och redan efter 18 sekunder gör Jimmy Cronarp sitt andra mål för kvällen efter passning från Johan Nyman och 3-0 är ett faktum. HC Örnen fortsätter att skapa chanser och är stora delar i Kristinehamns zon och efter 08:52 i den andra perioden känner Kristinehamn att de måste ta en timeout för att prata ihop sig. Trots detta så är det återigen HC Örnen som gör nästa mål efter 09:52 när Hampus Lindén sätter pucken i nät efter en fin dragning mot Kristinehamns målvakt och ställningen är 4-0. Endast någon minut senare är det dags igen när Viktor Nilsson sätter 5-0 och gör sitt första mål i HC Örnen efter återkomsten inför denna säsong. Efter 14:45 är det dags för Kristinehamn att skriva in sig i målprotokollet när Mattias Pettersson sätter 5-1. Efter 16:04 får HC Örnen ännu ett powerplay och visar återigen upp ett riktigt bra spel och Viktor Nilsson kan sätta 6-1 efter 16:39. HC Örnen fortsätter att trycka på mot Kristinehamns mål efter detta och efter 18:34 är Adam Excellie påpassligt framme framför mål och vispar in 7-1, vilket också är ställningen inför den tredje perioden.

Tyvärr blir den tredje perioden en mycket sämre insats från HC Örnens del då man ofta glömmer bort det defensiva arbetet i kombination att man drar ner en aning på sitt tempo i spelet. Detta leder till att Kristinehamn bjuds in i matchen där de kan vinna den tredje perioden med 1-4 och jämnar ut siffrorna till slutresultatet 8-5.

Tränare Patrick Carlsson om matchen:
- Vi kommer ut på ett väldigt bra sätt i denna match och tar kommandot direkt. Att vi dessutom får utdelning tidigt gör att vi får ytterligare luft under vingarna i vår forcering. Första två perioderna är det bästa vi presterat under denna säsong, i tredje så släpper vi på gasen lite för mycket och bjuder in Kristinehamn i matchen. Allt som allt gör vi dock en bra insats och tar en väldigt viktig seger!

Matchens trio:
Jimmy Cronarp
- Som vanligt en gigant på isen som ger ett lugn till hela laget när han är med. Är även ett ständigt hot från blålinjen i offensiv zon.

Hampus Lindén
- Hela den kedjan (Lindén, Nilsson, Jakobsson) gör en fantastisk insats där de radar upp chans på chans under matchen genom ett riktigt bra passningsspel. Hampus bidrar med bra fart och är ett ständigt hot för oss offensivt.

Eric Samuelsson
- Stabil insats mellan stolparna. Första två perioderna kommer han upp stort ett flertal gånger, vilket ger oss möjligheten att dra ifrån på resultattavlan.

Det blir alltså en mycket bra start på året och det finns mycket att ta med sig från matchen till kommande matcher. Nästa vecka blir en tuff vecka då det är två matcher mot serieledarna Karlskoga IK, bortamatch i Karlskoga på torsdag och hemmamatch på Trängens IP på fredag. Mer info om dessa matcher kommer under veckan.